Gamle nyheder

Taddy Porter

Selvom dagene er lyse, skal der brygges mørkt - næsten sort øl. En Taddy porter med masser af black malt, chokolade malt og noget barley malt. Det er ligeså sort som nogle af sommerregnskyerne, der har hærget Bagsværd de sidste uger. Det hele blev da også brygget indendørs. Porteren er i hvert fald...
+

Single Hop IPA

Maj måned og starten af juni har budt på det mest fantastiske sommervejr. Det giver selvfølgelig en forøget tørst - specielt efter friske øl. Derfor skulle indgangen til den første officielle sommermåned startes med brygning af en Single Hop IPA. Jeg bryggede den første gang sidste sommer efter...
+

Altbier

Man har brygget Altbier siden midten af 1700 tallet - så det var vel på tide, at jeg prøvede kræfter med sådan en. Brygget i midten af APR, og tappet i dag 8 maj - nu glæder jeg mig bare til den er klar til at blive drukket på en sommerdag ligesom i dag. Altbier adskiller sig fra meget andet tysk...
+

Grands Honning Tripel

Hvad sker der, når man blander pilsnermalt med humle fra efterårets høst, honning fra Piemonte og belgisk gær. Man får såmænd "Grands Honning Tripel". Brygget på årets næstsidste dag samler den et godt brygår med ferieminder fra en super tur til Casa Mette&Palle i Piemonte og humlekogler fra...
+

Sommeren og efteråret 2015

Sommeren og efteråret har budt på tre nye bryg - eller faktisk er der bare tale om, at tre tidligere bryg har været så gode, at de måtte gentages. Juleøllet er en tilbagevendende klassiker, og jeg tror snart opskriften er forfinet så meget, at den også holder nogle år frem. Lakridsporteren er så...
+

Mørkt og humlet øl

Efter en dags pause er det igen blevet tid til at brygge - yes to bryg på tre dage. Som det ses er farven god - over 100 EBC - og lige inden der skulle humle i gryden, åbnede jeg for en flaske Klosterbryg brygget i januar - da vejret var.... ja okay ikke helt så koldt men .... - se...
+

Endelig tid til at brygge

Hvad skal man dog bruge en våd og kold sommerdag på - enkelt og lige til. Der skal brygges øl. Det blev til en justeret udgave af en rigtig god Brown Ale brygget i april måned. Denne gang med lidt rørsukker fra Strandvejsristeriet i Helsingør og lidt Fuggle humle fra egen høst sidste...
+

Bryg nummer 30

Jubilæum - Brug nummer 30 på plads på en regnfuld 2. pinsedag. Aldrig har jeg brugt så meget humle - en Single Hop IPA med hele 60 gram Simcoe som bitterhumle og 120 gram aromahumle (kogt med de sidste 15 minutter og 1 minut). En sommerhumlebombe.
+

To nye bryg i påsken

Bryg nummer 28 og 29 så dagens lys i påskeferien. En Brown Ale og en Lakridsporter skal være med til at forsøde foråret når de engang står klar til at drikke til maj. Specielt lakridsporteren er jeg spændt på. Det var ikke nemt, at finde præcise angivelser på hvad der skulle bruges (lakridsrod,...
+

KLOSTERBRYG

I den kolde vintertid er der blevet tid til at brygge et klosterbryg. Den skulle gerne varme og give godt humør omkring påske - med sine 9,4%. Den er nu tappet, og gærresterne er allerede i gang med at spise sig igennem en ny omgang øl - Forsøgsbryg nummer 2.
+